Reddingsvest keuring

Ons team van ervaren service medewerkers keurt dagelijks reddingsvesten voor de beroepsvaart. Hierdoor zijn zij doorgewinterde keuringsmeesters en weten zij precies waar ze op moeten letten. Jacobs LifeSaving levert uw reddingsvesten altijd weer in perfecte staat bij u af. Zo bent u verzekerd dat u goed voorbereid op uitvaart. 

Reddingsvesten keuren voor de beroepsvaart

De service van Jacobs LifeSaving is erkend door belangrijke nationale en internationale maritieme autoriteiten, zoals de Nederlandse Scheepvaart Inspectie en ClassNK en zijn wij voorzien van ISO 9001:2015. Dit toont onze bevoegdheid aan bij het uitvoeren van professionele keuringen voor reddingsvesten.

Reddingsvesten voor de beroepsvaart dienen één keer per jaar gekeurd te worden. Wanneer de reddingsvesten bij Jacobs LifeSaving binnenkomen worden deze als eerste onderworpen aan een visuele keuring. Zo controleren wij of alle onderdelen nog in goede staat zijn en of deze naar behoren functioneren. Wanneer alles in orde is, wordt het reddingsvest goedgekeurd en is deze klaar om weer terug naar de klant gebracht te worden.

 

Indien het reddingsvest is afgekeurd worden versleten onderdelen vervangen of gerepareerd. Wanneer beschadigingen te ernstig zijn of het reddingsvest ouder is dan 15 jaar, dient het reddingsvest vervangen te worden.

Vervolgens wordt gecontroleerd of de druk in het reddingsvest nog in orde is. Wanneer dit niet het geval is wordt bij de reddingsvesten waarbij dit nodig is de druk weer tot op het juiste niveau teruggebracht. Zo hebben al uw reddingsvesten weer hun optimale drijfkracht en zijn ze klaar om levens te redden.

Wanneer de keuring is voltooid en alle reddingsvesten zijn goedgekeurd worden deze door ons weer geretourneerd naar het schip.

Het inspectie proces

Stap 1....

Aan de hand van een visuele keuring wordt er gecontroleerd of alle onderdelen nog in goede staat zijn en naar behoren functioneren.

 

Stap 2....

Indien nodig worden versleten onderdelen vervangen of gerepareerd. Reddingsvesten die te veel zijn beschadigd, of ouder zijn dan 15 jaar, dienen vervangen te worden.

 

Stap 3....

In het laatste gedeelte van de keuring worden de reddingsvesten tot op het juiste niveau onder druk gezet, waarna de reddingsvesten weer retour worden gebracht naar het schip.

Reddingsvesten keuren

Bel voor een offerte:

+31(0)78-6849070

Onze filosofie

Het keuren van een reddingsvest is geen amateuristische aangelegenheid. Jacobs Lifesaving garandeert u professionele en kwalitatieve service van uw reddingsmiddelen.  Service waar u op kunt rekenen en door bevoegde medewerkers uitgevoerd.  

Ons servicegebied

We halen de reddingsvesten bij u op in de onderstaande havens en brengen het na de inspectie weer bij u terug.

Haven van Rotterdam

Haven van Antwerpen

Haven van Amsterdam

Haven van Vlissingen

Haven van Dordrecht

Haven van IJmuiden

Eemshaven

Haven van Terneuzen

Haven van Zeebruggen

Haven van Gent

Haven van Duinkerke

Haven van Calais

Haven Le Havre

Haven van Rouen

Haven van Caen

Haven van Brest

Bremerhaven

Haven van Hamburg

Haven van Rostock

Haven van Aalborg

Haven van Marseille

Haven van Bordeaux

Rotterdam

Amsterdam

Vlissingen

Dordrecht

IJmuiden

Eemshaven

Terneuzen

Antwerpen

Gent

Zeebrugge

Duinkerke

Calais

Le Havre

Rouen

Caen

Brest

Marseille

Bordeaux

 

Bremerhaven

Hamburg

Rostock

Aalborg

F.A.Q.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn reddingsvesten laten keuren?

Een reddingsvest voor de beroepsvaart dient ieder jaar gekeurd te worden bij een erkend service station.

Hoe ver van tevoren moet ik een keuring inplannen?

Wij zijn een klein en flexibel bedrijf waardoor we altijd snel kunnen schakelen. Uiteraard hebben wij een keuringsaanvraag het liefst zo vroeg mogelijk binnen om er rekening mee te kunnen houden, maar alles hangt natuurlijk samen met de planning van het schip. Het inplannen van de keuring kan in feite vanaf maanden van tevoren tot en met 24 uur voordat het schip weer vertrekt, mits de logistiek dit toelaat. Er is natuurlijk voldoende tijd nodig om de reddingsvlotten van boord te komen halen, deze te keuren en weer te retourneren. 

Op welke locaties keuren jullie?

In principe is onze dienstverlening niet locatiegebonden, maar in de praktijk strekt ons servicegebied zich uit van Noord-Denemarken tot en met Zuid-Frankrijk. Daarbuiten is maatwerk in sommige gevallen mogelijk, hoewel de hiervoor benodigde reistijd doorgaans verhinderend werkt. Meestal worden reddingsvesten samen met bijvoorbeeld reddingsvlotten van hetzelfde schip gekeurd: hoe groter de keuring, hoe minder transportkosten een belemmering vormen.

Welke merken keuren jullie?

Wij keuren alle merken reddingsvesten.