Overlevingspak keuring

Ook voor het laten keuren van uw overlevingspakken bent u bij Jacobs LifeSaving aan het juiste adres. Een overlevingspak is voornamelijk bedoeld voor in koude wateren en zorgt ervoor dat u niet onderkoelt raakt wanneer u in het water terecht komt. Onze specialisten zijn getraind en gecertificeerd in het keuren van overlevingspakken en weten daardoor precies waar zij op moeten letten bij het keuren van uw materiaal.

Het keuren van overlevingspakken

De service van Jacobs LifeSaving is erkent door belangrijke nationale en internationale marine autoriteiten zoals Nederlandse Scheepvaart Inspectie, ClassNK en voorzien van ISO 9001:2015. Deze certificaten tonen onze bevoegdheid aan voor het keuren van allerlei veiligheidsmiddelen voor de beroepsvaart. Naast reddingsvlotten en reddingsvesten behoren ook overlevingspakken vaak tot de standaard veiligheidsuitrusting op commerciële schepen, zekere als deze koudere klimaatzones aandoen. Om de optimale werking van het overlevingspak te garanderen is het belangrijk om deze periodiek te laten keuren door een bevoegde partij zoals Jacobs LifeSaving.

Voor de commerciële vaart geldt dat overlevingspakken gedurende de eerste tien jaar van hun levensduur eens in de drie jaar gekeurd moeten worden. Voor pakken ouder dan tien jaar geldt dat ze jaarlijks gekeurd moeten worden. Om deze verplichte keuringen snel en efficiënt uit te kunnen voeren heeft u een betrouwbare keuringspartner nodig, die u nooit vertraging op zal leveren. De flexibele keuringsservice voor overlevingspakken van Jacobs LifeSaving kan hierbij uitkomst bieden.

 

Zodra uw schip één van de havens in ons servicegebied gaat aandoen kunt u een keuring inplannen. Wij zorgen dat we bij aankomst klaarstaan om de overlevingspakken naar ons servicestation te brengen, waar ze direct gekeurd kunnen worden. Ons vakkundige personeel loopt hierbij snel en efficiënt de checklist af en controleert of uw pakken nog aan de eisen voldoen. Indien dit het geval is, retourneren wij ze direct terug naar uw schip. De flexibiliteit van onze service stelt ons in staat om indien nodig binnen 24 uur na aanvraag uw overlevingspakken gekeurd en gecertificeerd bij u terugbezorgd te hebben.

Onze dienstverlening is in principe niet locatiegebonden, maar de factor van transporttijd kan in sommige gevallen belemmerend werken. In de praktijk strekt ons servicegebied zich uit van Noord-Denemarken tot en met Zuid-Frankrijk, maar over uitzonderingen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee en wij kunnen dankzij onze persoonlijke en servicegerichte aanpak snel handelen en schakelen. Wij leveren voor onze klanten altijd maatwerk en uw planning is altijd leidend.

Het inspectie proces

Stap 1....

Aan de hand van een visuele keuring wordt er gecontroleerd of alle onderdelen van het overlevingspak nog in goede staat zijn en naar behoren functioneren.

 

Stap 2....

Aan de hand van de checklist van de fabrikant en de wettelijke eisen worden de pakken grondig nagelopen. Indien nodig worden versleten onderdelen vervangen of gerepareerd. 

 

Stap 3....

Als uw pakken de keuring met succes doorstaan maken we een keuringscertificaat aan en zorgen we dat we de overlevingspakken zo snel mogelijk weer bij u aan boord krijgen.

Overlevingspak keuren

Bel voor een offerte:

+31(0)78-6849070

Onze filosofie

Het keuren van overlevingspakken is geen amateuristische aangelegenheid. Jacobs Lifesaving garandeert u professionele en kwalitatieve service van uw reddingsmiddelen.  Service waar u op kunt rekenen en door bevoegde medewerkers uitgevoerd.  

Ons servicegebied

We halen de overlevingspakken bij u op in de onderstaande havens en brengen deze na de inspectie weer bij u terug.

Haven van Rotterdam

Haven van Antwerpen

Haven van Amsterdam

Haven van Vlissingen

Haven van Dordrecht

Haven van IJmuiden

Eemshaven

Haven van Terneuzen

Haven van Zeebruggen

Haven van Gent

Haven van Duinkerke

Haven van Calais

Haven Le Havre

Haven van Rouen

Haven van Caen

Haven van Brest

Bremerhaven

Haven van Hamburg

Haven van Rostock

Haven van Aalborg

Haven van Marseille

Haven van Bordeaux

Rotterdam

Amsterdam

Vlissingen

Dordrecht

IJmuiden

Eemshaven

Terneuzen

Antwerpen

Gent

Zeebrugge

Duinkerke

Calais

Le Havre

Rouen

Caen

Brest

Marseille

Bordeaux

 

Bremerhaven

Hamburg

Rostock

Aalborg

F.A.Q.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn overlevingspakken laten keuren?
De service interval van een overlevingspak is afhankelijk van zijn leeftijd. Totdat een overlevingspak 10 jaar oud is dient deze elke 3 jaar gekeurd te worden. Hierna dient deze ieder jaar gekeurd te worden.
Hoe ver van tevoren moet ik een keuring inplannen?
Wij zijn een klein en flexibel bedrijf waardoor we altijd snel kunnen schakelen. Logischerwijs blijft het fijn om zo ver mogelijk van tevoren werkzaamheden in te kunnen plannen, maar een spoedkeuring is ook nagenoeg altijd mogelijk. Alles hangt uiteraard samen met de planning van het schip. Het inplannen van een keuring kan vanaf maanden van tevoren tot en met 24 uur voordat het schip vertrekt. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de haven waarin het schip afmeert. Er is immers altijd tijd nodig om de overlevingspakken van boord te halen, te keuren en weer terug te brengen.
Op welke locaties keuren jullie?
In principe is onze dienstverlening niet gebonden aan een servicegebied en is het transport van en naar ons servicestation de enige belemmerende factor. In de praktijk komt ons servicegebied overeen met de havens in de bovenstaande tabel.
Welke merken keuren jullie?
Wij keuren alle merken overlevingspakken.