SOLAS reddingsvlot keuring

Dankzij de jarenlange ervaring van Jacobs LifeSaving kunt u uw reddingsvlot inspectie met een gerust hart aan ons overlaten. Bij deze inspectie garanderen wij u de hoogst mogelijke kwaliteit. Wij kunnen deze belofte waarmaken dankzij ons team van ervaren servicemedewerkers die met regelmaat getraind en gecertificeerd worden. Zo blijven wij up-to-date en altijd scherp.

Leasen, uitruilen, keuren

Bij Jacobs LifeSaving kunt u met veel van de grootste, bekende merken reddingsvlotten voor in de beroepsvaart terecht. Onze service is namelijk erkend door belangrijke nationale en internationale maritieme autoriteiten, zoals de Nederlandse Scheepvaart Inspectie, ClassNK en wij zijn voorzien van ISO 9001:2015. Op basis hiervan hebben wij een hoogwaardige keuringsmethode ontwikkeld, waarmee wij snel en grondig zijn bij het uitvoeren van de keuringen van uw reddingsvlotten.

Bij aanvang van onze keuring komt het reddingsvlot binnen in ons magazijn, waar deze aan de hand van een ingangscontrole wordt gecontroleerd. Vervolgens wordt het reddingsvlot naar de keuringshal gebracht voor een uitvoerige keuring. Deze keuring vindt plaats aan de hand van uitgebreide keuringsmanuals die zijn ontwikkeld door de fabrikanten. Contact met de klant tijdens dit proces vinden wij belangrijk. Zo brengen wij de klant op de hoogte van eventuele reparaties en vervangingen die nodig zijn aan het materiaal. Tot slot wordt het keuringsproces afgerond met een dubbele check en wordt het reddingsvlot in perfecte staat geretourneerd naar het schip.

 

Vaart het schip snel weer uit en is er geen tijd voor een keuring? Ook dan is Jacobs LifeSaving uw partner in de beroepsvaart. U kunt bij ons namelijk ook uw vlot omruilen voor een van te voren goedgekeurd reddingsvlot. Zo hoeft u niet te wachten en kan het schip vrijwel direct weer uitvaren met een volledige veiligheidsuitrusting. Deze optie wordt helemaal aantrekkelijk binnen ons leaseprogramma.

Naast keuren en uitruilen kunt u namelijk ook gebruik maken van een derde optie. U kunt uw reddingsvlotten leasen bij Jacobs LifeSaving en zo tegen een vast tarief gebruikmaken van een reddingsvlot waar wij garant voor staan. Dat betekent dat u het vlot mee kan nemen op al uw vaarreizen, terwijl wij de eindverantwoordelijke blijven over het reddingsmateriaal. Op deze manier hoeft u zich niet druk te maken over het inkopen van reddingsvlotten en de keuring hiervan. Klinkt dit interessant? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag over alle lease mogelijkheden van Jacobs LifeSaving, maar uiteraard ook over onze andere diensten.

Het inspectie proces

Stap 1....

De keuring begint met een ingangscontrole, waarbij er met een scherp oog wordt gekeken naar beschadigingen aan de container.

 

Stap 2....

Vervolgens vindt de hoofdkeuring plaats waarbij het reddingsvlot gekeurd wordt aan de hand van ons eigen keuringsproces.

 

Stap 3....

Tot slot worden waar nodig materialen vervangen als medicijnen, water en lichtkogels. Het reddingsvlot wordt nog een laatste keer gecontroleerd en weer naar het schip gebracht.

Bel voor een offerte:

+31(0)78-6849070

Onze filosofie

Het keuren van een reddingsvlot is geen amateuristische aangelegenheid. Jacobs Lifesaving garandeert u professionele en kwalitatieve service van uw reddingsmiddelen.  Service waar u op kunt rekenen en door bevoegde medewerkers uitgevoerd.  

Een selectie van merken die wij keuren

Logo Fujikura

Fujikura

Logo CSM Liferafts

CSM

Logo Yolong

Youlong

Ons servicegebied

We halen het reddingsvlot bij u op in de onderstaande havens en brengen het na de inspectie weer bij u terug. Om het inspectieproces te versnellen is het ook mogelijk om het vlot te ruilen op locatie.

Haven van Rotterdam

Haven van Antwerpen

Haven van Amsterdam

Haven van Vlissingen

Haven van Dordrecht

Haven van IJmuiden

Eemshaven

Haven van Terneuzen

Haven van Zeebruggen

Haven van Gent

Haven van Duinkerke

Haven van Calais

Haven Le Havre

Haven van Rouen

Haven van Caen

Haven van Brest

Bremerhaven

Haven van Hamburg

Haven van Rostock

Haven van Aalborg

Haven van Marseille

Haven van Bordeaux

Rotterdam

Amsterdam

Vlissingen

Dordrecht

IJmuiden

Eemshaven

Terneuzen

Antwerpen

Gent

Zeebrugge

Duinkerke

Calais

Le Havre

Rouen

Caen

Brest

Marseille

Bordeaux

 

Bremerhaven

Hamburg

Rostock

Aalborg

F.A.Q.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn vlot laten keuren?

Een reddingsvlot voor de beroepsvaart dient ieder jaar gekeurd te worden bij een erkend service station.

Hoe ver van tevoren moet ik een keuring inplannen?

Wij zijn een klein en flexibel bedrijf waardoor we altijd snel kunnen schakelen. Uiteraard hebben wij een keuringsaanvraag het liefst zo vroeg mogelijk binnen om er rekening mee te kunnen houden, maar alles hangt natuurlijk samen met de planning van het schip. Het inplannen van de keuring kan in feite vanaf maanden van tevoren tot en met 24 uur voordat het schip weer vertrekt, mits de logistiek dit toelaat. Er is natuurlijk voldoende tijd nodig om de reddingsvlotten van boord te komen halen, deze te keuren en weer te retourneren.

Op welke locaties keuren jullie?

In principe is onze dienstverlening niet locatiegebonden, maar in de praktijk strekt ons servicegebied zich uit van Noord-Denemarken tot en met Zuid-Frankrijk. Daarbuiten is maatwerk in sommige gevallen mogelijk, hoewel de hiervoor benodigde reistijd doorgaans verhinderend werkt.

Welke merken keuren jullie?

Het meest actuele overzicht van de merken die wij mogen keuren vindt u hier.