Reddingsvlot keuring

Veilig het water op, zodat u alleen maar hoeft te genieten: wij verzorgen de periodieke keuring van reddingsvlotten voor uw jacht of zeilboot.

Keuring van het reddingsvlot op uw pleziervaartuig

Uw reddingsvlot is misschien wel het belangrijkste reddingsmiddel aan boord. In tegenstelling tot reddingsvesten houdt een vlot u immers uit het water, waardoor de kans op onderkoeling sterk verminderd wordt. Het is ontworpen, getest en goedgekeurd om uw veiligheid te garanderen wanneer u uw schip moet verlaten. U moet er met een gerust hart op kunnen vertrouwen dat het vlot feilloos werkt en dat u weet wat u moet doen in geval van nood. De enige manier om dat te garanderen is door uw reddingsvlot periodiek te laten keuren bij een geautoriseerd servicestation, zoals Jacobs LifeSaving.

Ons servicestation is gecertificeerd en wordt jaarlijks gecontroleerd door de Nederlandse Scheepvaart Inspectie. Wij keuren uw reddingsvlot en vervangen desnoods de bijgevoegde hulpmiddelen en uitrusting. U kunt bij ons terecht voor alle merken en types reddingsvlotten met uitzondering van: RFD Pro Iso, Arimar Seaworld, Standaard & Atlantic. Wij beschikken over jarenlange ervaring als leverancier van, en servicestation voor reddingsvlotten in de pleziervaart en de beroepsvaart. Dankzij onze vakkundige medewerkers kunt u na uw keuring weer zorgeloos en veilig het water op.

 

Voor het keuren van reddingsvlotten voor de pleziervaart hanteren wij een basis keuringsprijs van €199,65. Voor dit bedrag controleren wij de werking van uw vlot en inventariseren wij welke onderdelen van het vlot of de uitrusting vervangen moeten worden. Het komt bijvoorbeeld zeer regelmatig voor dat uw noodpakket vervangen moet worden. Wij geven u altijd een duidelijke prijsopgave voor de extra kosten voor het materiaal en de arbeid om uw vlot weer aan alle eisen te laten voldoen. Hierdoor komt u niet voor dure verrassingen te staan, maar weet u altijd waar u aan toe bent. Zodra wij de keuring hebben afgerond kunt u het vlot inclusief keuringscertificaat weer komen ophalen.

In de maanden september tot en met november kunt u op afspraak aanwezig zijn bij het openen en keuren van uw reddingsvlot. U krijgt dan onder het genot van een kopje koffie enige uitleg over de werking van uw vlot. Dit heeft als voordeel dat u weet wat u aan boord heeft en hoe u het reddingsvlot dient te gebruiken in geval van nood. Wanneer u uw vlot gedurende het winterseizoen laat keuren bieden we bovendien de mogelijkheid het voor u op te slaan. U hoeft dan niet onnodig met het vlot te sjouwen en het staat u niet in de weg tot u het weer nodig heeft.

Het keuringsproces

Stap 1

Na ontvangst van uw vlot voeren wij tegen de basisprijs het eerste deel van de keuring uit volgens de richtlijnen van de fabrikant en controleren wij welke aanvullende handelingen er verricht moeten worden.

 

Stap 2

Wij informeren u over onderdelen van uw reddingsvlot die gerepareerd of vervangen moeten worden, inclusief een duidelijke prijsopgave voor het materiaal en eventuele arbeid.

 

Stap 3

Als uw vlot de keuring heeft doorstaan en weer geseald is, kunt u het weer komen ophalen of laten verzenden. Hier krijgt u uiteraard ook een keuringscertificaat bij.

Reddingsvlot keuren pleziervaart

Bel voor meer informatie:

+31(0)78-6849070

Onze filosofie

Het keuren van een reddingsvlot is geen amateuristische aangelegenheid. Jacobs LifeSaving garandeert u professionele en kwalitatieve service van uw reddingsmiddelen.  Service waar u op kunt rekenen en door bevoegde medewerkers uitgevoerd.  

Vraag direct uw keuring aan

Een selectie van de merken die wij keuren

Plastimo logo

Plastimo

Plastimo is een iconisch merk in de pleziervaart en voert een breed assortiment aan veiligheidsmiddelen, waaronder reddingsvlotten.
Sea-Safe

SeaSafe

SeaSafe is een Britse fabrikant van onder andere hoogwaardige maritieme reddingsmiddelen.
Arimar

Safeguard

Safeguard reddingsvlotten zijn geschikt voor gebruik op zee en zijn daarom een waardevolle aanvulling voor uw pleziervaartuig.

F.A.Q.

 

Service titel

Hier vindt u de antwoorden op enkele veelgestelde vragen over het laten keuren van reddingsvlotten voor de pleziervaart.

Hoe vaak moet ik mijn vlot laten keuren?
Voor een particulier zijn er geen wetten of regels over hoe vaak een reddingsvlot gekeurd dient te worden. Alles is een ‘’advies’’. Een fabrikant geeft bijvoorbeeld 12 of 16 jaar garantie als het reddingsvlot iedere 3 jaar bij een gecertificeerd servicestation gekeurd wordt. In het reddingsvlot zitten vaak noodsignalen etc. verpakt welke ook na 3 jaar verlopen. Deze dienen tijdens de keuring vervangen te worden.
Hoeveel kost een keuring?

De standaard keuringskosten bedragen bij ons €199,65 incl. btw. Deze prijs is voor de inspectie/onderhoudsbeurt van het reddingsvlot en exclusief reparaties en vervangingen. Voor een specifiekere prijsindicatie kunt u contact met ons opnemen via het aanvraagformulier op deze pagina.

Hoe ver van tevoren moet ik een keuring inplannen?
Dat is volledig afhankelijk van het seizoen. Het is het handigste om uw vlot te laten keuren in de wintermaanden, zodat u niet zonder reddingsvlot zit als u met mooi weer het water op wilt. Toch denken veel mensen denken er pas aan als de eerste zonnestralen van het nieuwe seizoen te zien zijn geweest. Dan is het vaak al te laat en is er vaak een flinke wachttijd, die kan oplopen tot meerdere weken. De drukste periode is van januari t/m juni.
Hoe eerder u uw reddingsvlot bij ons brengt, hoe groter de kans is dat u het op tijd terug hebt. Zo kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om uw reddingsvlot in oktober al te brengen en deze pas in april weer op te komen halen. Wij hebben dan ruim de tijd om de keuring uit te voeren en u hoeft het vlot gedurende de winter niet op te slaan.
Waar kan ik mijn reddingsvlot brengen?
U kunt uw reddingsvlot voor de meest efficiënte en snelle afhandeling van de keuring persoonlijk afleveren bij ons servicestation in Strijen afleveren. Dit zorgt ervoor dat we direct met u als klant in contact staan en dat u het vlot direct na de keuring weer kunt komen afhalen.
Het reddingsvlot kan eventueel ook bij één van onze inleverpunten door heel Nederland gebracht worden. Wij halen hem daar op en brengen hem na keuring ook weer daar naar terug. Houd er rekening mee dat dit langer duurt dan wanneer u het reddingsvlot direct bij ons brengt.